wrz
16

Czarny cheeseburger w Japonii

Czarny cheeseburger w menu? Jedna z japońskich sieci restauracji typu fast food zamierza przyciągnąć klientów tą wyjątkową przekąską.

Składniki japońskiego czarnego cheeseburgera to m.in. bułka barwiona węglem drzewnym z bambusa i ketchup z dodatkiem atramentu kałamarnicy (te produkty poddano podobnym kulinarnym zabiegom już dwa lata temu). Oprócz tego tym razem na czarno zabarwione zostaną także ser, papryka, cebula oraz sos czosnkowy.

Burgery ze słowem kuro (co można przetłumaczyć jako: „czarny”) w japońskich restauracjach pojawią się 19 września 2014 roku. Będą dostępne w dwóch wersjach (różnych pod względem ilości składników). Tańszy będzie kosztował (w przeliczeniu na złote) ok. 14 zł., a droższy – 21 zł.  

Obecnie nie wiadomo, czy ta japońska przekąska zostanie wprowadzona na inne rynki.

Źródło tekstu i grafiki: http://www.tvn24.pl/ciekawostki-michalki,5/czarny-burger-takie-rzeczy-tylko-w-japonii,466925.html

|